Skoro pola miliona obolelih od korone u Srbiji: Deset puta više zaraženih od zvanične statistike

20.11.2020

11:34 >> 11:36

0

U Srbiji se dešava prava korona eksplozija

Skoro pola miliona obolelih od korone u Srbiji: Deset puta više zaraženih od zvanične statistike
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

U Srbiji se dešava prava korona eksplozija. To su potvrdile i zvanične informacije institucija na najvišoj instanci, pa je Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) izašao sa podatkom da je u našoj zemlji za prethodnih 14 dana obolelo oko 45.000 ljudi!

Završena sednica Kriznog štaba, premijerka Brnabić najavila kada će biti saopštene mere!

Pomnožimo li to sa brojkom 10, koliko naši stručnjaci procenju da ima više neotkrivenih slučajeva, računica je jasna: U Srbiji je trenutno blizu pola miliona zaraženih!

Tanjug/Zoran Žestić

Da su ovakve tvrdnje činjenica potvrđuju i svi članovi Kriznog štaba koji su u prethodnom periodu upravo govorili da je zaraženih mnogo više, čak i 20 puta više od onog broja koji vidimo svakog dana u 15 sati.

Konov koeficijent eksplodirao

Koliko je broj zaraženih veliki pokazuje još jedan parametar – Konov koeficijent, i on je ovih dana doživeo svoj vrhunac.

Prekjuče je iznosio 31,11 odsto, a juče je bio još veći – 32,18%! To praktično znači da je skoro svaki treći testirani bio pozitivan na korona virus.

Podsetimo, u jednom trenutku, kako stoji u zvaničnim statistikama, imali smo čak 61,36 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih, ali je to bilo vreme kada se u martu i prvih dana aprila testiralo tek par stotina ljudi na dnevnom nivou.

Brojke mnogo veće

Tako je epidemiolog dr Predrag Kon rekao nedavno da je trenutna epidemiološka situacija situacija u glavnom gradu takva da je zaraženih 10 puta više nego što kažu brojke, te da će Beograd biti mesto iz koga će se virus rasejavati na druge strane.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike