Najnoviji korona presek: Manje zaraženih, na respiratoru 275

14.11.2021

14:02

0

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Manje zaraženih, na respiratoru 275
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, na koronavirus su pozitivne 2,777 osobe, od 11,399 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 275 pacijenata, dok je preminulo 58 osoba.

Juče je na koronavirus bilo pozitivno 3.484 osoba, od 14.699 testiranih. Na respiratorima je bilo 274 pacijenata, dok je preminulo 59 osoba.

Inače, na vakcinalnim punktovima širom Srbije, preko Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca i drugih gradova, možete besplatno da proverite nivo antitela.

U pitanju je istraživanje koje prati efikasnost vakcina kod razlićitih starosnih grupa.

Da bi postali „učesnik“ u studiji, potrebno je da se prvo u potpunosti informišete o samom istraživanju, ciljem i sadržajem istraživanja.

- Ukoliko na osnovu informacija odlučite da učestvujete u studiji, potrebno je da potpišete informisani pristanak, koja vas obavezuje da poštujete vremenski kalendar uzorkovanja krvi. Informisani pristanak je potreban za svakog učesnika u svim studijama koje prate efikasnost vakcinacije. U protokolu studija su dati kriterijumi za uključivanje ili isključivanje ispitanika iz studije. Ukoliko je osoba dala pristanak što prati potpisivanje dokumenta, i ispunjava kriterijume za uključivanje u studiju, popunjava i upitnik koji se odnosi na informacije o zdravstvenom stanju, a koja mogu da utiču na rezultat istraživanja - rekla je doktorka Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike