Borba se nastavlja! Osvanule nove zastave na Limanu – Velikom broju trobojki dodato srce (VIDEO)

08.11.2021

10:05

0

Autor: 24sedam

Podsećamo, sredinom septembra prekrečeni su simboli Srbije na Limanu što je izazvalo skandal u javnosti

Borba se nastavlja! Osvanule nove zastave na Limanu – Velikom broju trobojki dodato srce (VIDEO)
srb - Copyright printscreen/youtube/nsuživo

Sredinom septembra Novi Sad obeležio je skandal na Limanu kada su prekrečene zastave Srbije koje su se nalazile na fasadama zgrada, a ovog jutra zastava je vraćena tamo gde pripada.

Naime,  nakon što su prvobitno komunističke petokrake na zgradi na Limanu 3 prekrečene bojama srpske trobojke, a jutros je dodat i jedan simboličan detalj, crveno srce preko cele zastave.

Kako portal NS Uživo saznaje, nepoznati autor opet je delovao i time nastavio borbu za srpsku trobojku, koja je i ranije najavljena.

Podsećamo, najznačajniji nacionalni simbol na stub srama stavile su Demokratska stranka, izvesna organizacija Vojvođanski front koju, po svemu sudeći čini jedan čovek, i naravno Đilas.

Laura Skofild, članica Severnoameričkog veksilološkog udruženja tvrdi da su zastave "najmoćniji ikada dizajnirani artefakt”.

- Moćne su jer su vidljivi simboli našeg identiteta. I doprinose efektu većeg, jedinstvenijeg okupljanja iza nekog cilja – kaže Skofildova.

Zastava Srbije vijori se i s vrha Kajmakčalana, ali i sa IT platformi koje iz Novog Sada osvajaju svet i sa “mostova” Evopske prestonice kulture. Sa pobedničkih postolja na sportskim terenima, i na najvažnijim naučnim konferencijama. Ona predstavlja najpouzdanijeg ambasadora u celom svetu i veličanstvenog svedoka svih uspeha.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike