Danas je Sveti Nektarije: Svetitelj kome se mole bolesni

22.11.2020

08:43 >> 09:35

0

Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera, raka i malignih bolesti

Danas je Sveti Nektarije: Svetitelj kome se mole bolesni
Copyright Pixabay

Sveti Nektarije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19 veka a preminuo 1.920 godine.

Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera, raka i malignih bolesti.

Pročitajte još:

Vernici smatraju da će bolesni ozdraviti, ako im se Arhangel Mihail pojavi iznad glave 

Danas je velika slava: Na Mitrovdan može da se nasluti kakva će zima biti 

Svi vernici odlaze kod njegovih svetih moštiju u crkvu na ostrvu Egini, u manastire koji imaju česticu Svetog Nektarije Eginskog (deo svetih moštiju) ili se celivaju njegove ikone, pomazuje se osvećenim uljem Svetog Nektarija Eginskog i svaki dan se čita Akatist i molitva Svetom Nekatriju Eginskom za isceljenje.

 

I SAM PREMINUO OD RAKA

Smatra se da je Sveti Nektarije Eginski i sam preminuo od kancera po promišlju Božijem, da bi bio pomoć i putokaz ljudima koji od toga boluju.

On je preminuo od maligne bolesti da bi dobio venac slave Božije za svoj bogougodan život, dok je nama ljudima bolest putokaz i opomena da se okrenemo Gospodu i shvatimo volju Njegovu, koju obično ne primećujemo baveći se svojim stvarima, problemima i životima.

Sveti Nekatrije Eginski je svetitelj za koga je zabeleženo preko 2.000 čuda. O čudima svetog Nektarija Eginskog svedočili su mnogi njegovi savremenici i sledbenici, među kojima je bio i arhimandrit Amvrosije Fontrije.

On je napisao svečevo žitije u kojem je nabrojao neka od čuda koja su se dogodila posle njegove smrti, a kojih je, kako sam kaže, bilo toliko, da “nema papira na koji bi mogla stati”.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike