Da li će i marketi raditi do 18 časova? Uredba Vlade Srbije rešila dilemu

22.11.2020

15:15 >> 16:20

0

Autor: 24sedam

Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti mogu da rade do 21 sat

Da li će i marketi raditi do 18 časova? Uredba Vlade Srbije rešila dilemu
Pixabay

Uredba o izmeni i dopuni Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, koja stupa na snagu u utorak, 24. novembra, a kojom se skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata, tržnih centara, pozorišta, bioskopa i kladionica do 18 sati – važiće do 3. decembra.

– U periodu počev od 24. novembra 2020. godine zaključno sa 3. decembrom 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 5.00 časova narednog dana – piše u Uredbi koja je objavljena u Službenom glasniku, a prenose mediji.

Pročitajte još:

Vlada Srbije propisala sedam novih mera!

Dr Stevanović poručio: Situacija izmiče kontroli, imamo pacijente koje s vrata šaljemo na intenzivnu negu

Istom uredbom izmenjen je i član prethodne uredbe, koja se odnosila na zabranu rada svega pomenutog, ali i prodavnica i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, od 21 do 5 sati. Pomenuti član je izmenjen tako da su u njemu ostale samo prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti, što znači da oni mogu da rade do 21 sat, odnosno neće raditi od 21 do 05 sati, kako tačno piše u uredbi.

Istovemeno, apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekati, koji rade dostavu hrane, to mogu nesmetano da obavljaju, bez ograničenja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi