U Tiršovoj dve bebe na respiratoru: Ukupno troje dece u teškom stanju

29.10.2021

08:13

0

Autor: J. S. J.

Doktorka navodi da je treće dete dijabetičar i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja

U Tiršovoj dve bebe na respiratoru: Ukupno troje dece u teškom stanju
Printscreen/TV Prva

Na dečijoj Univerzitetskoj klinici "Tiršova" trenutno se nalazi troje dece sa teškom kliničkom slikom zbog korona virusa a trenutno stanje dve bebe koje se nalaze na mehaničkoj ventilaciji je i dalje kritično.

- Ove dve bebe o kojima smo već govorili nalaze na mehaničkoj ventilaciji za sada su stabilno. Vitalno ugrožavajuće stanje je kod ove bebe zato što zahtevaju intenzivnu negu i terapiju. Iako je sada teško proceniti, nadamo se da smo onaj prvi deo kada je njihov život visio o koncu uspeli da stabilizujemo ali sve dok ne budemo ih odvojili od mehaničke ventilacije i krenuli uzlaznim tokom, pričaćemo da su u teškom stanju jer i jesu - rekla je za TV Prvu Dr Snežana Rsovac.

Doktorka navodi da je treće dete dijabetičar i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja.

Da bi se predupredilo ovo doktorka savetuje da svako snosi pojedinačnu odgovornost a to podrazumeva držanje distance u zatvorenom prostoru i kada je mala distanca nošenje maski i na otvorenom, često pranje ruku i vakcinacija.

Dr Snežana Rsovac napomenula je nedavnu studiju koja je dokazala da su vakcinisani zaraženi od korone bolovali manje dana i da su imali lakšu kliničku sliku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi