Nije miholjsko leto, ali može da prođe! Najava meteorologa obradovaće sve građane

16.10.2021

11:29

0

Stabilno i suvo vreme pred nama stvara uslove da se u pojedinim predelima magla duže zadrži tokom prepodneva

Nije miholjsko leto, ali može da prođe! Najava meteorologa obradovaće sve građane
Copyright Printscreen / 24sedam / Katarina Mihajlović

Đorđe Đurić, meteorolog, kaže da se u danas u većem delu zemlje i dalje očekuje pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, dok će na planinama biti slabijeg snega.

- Opet jedino na severu Vojvodine suvo. Krajem dana će doći do postepenog prestanka padavina i u ostatku zemlje. Drugog dana vikenda, u nedelju nas očekuje potpuno suvo vreme, toplije i sa sunčanim intervalima. Temperatura će biti oko 15 stepeni u većini predela – kaže Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, od ponedeljka u celoj zemlji jutra će biti hladna i maglovita, tokom dana suvo, toplije sa sunčanim intervalima i temperaturom od 14, 15, pa i do 18 i 19 stepeni. Tako će biti i u utorak.

Đorđe Đurić Printscreen/YouTube
 

- Sredinom sedmice, u sredu i četvrtak, temperature će biti i oko 20 stepeni Celzijusovih. Na prelasku četvrtka u petak imaćemo manje prolazno naoblačenje sa slabim padavinama uz manji pad temperature. Neće doći do jakog zahlađenja. Dakle, temperature se vraćaju na normalne vrednosti za ovo doba godine, za sredinu oktobra, i tako će biti tokom većeg dela sledeće sedmice - objašnjava on.

Đurić kaže da stabilno i suvo vreme pred nama stvara uslove da se u pojedinim predelima magla duže zadrži tokom prepodneva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike