Korona presek: Preminula 52 pacijenta, 285 na respiratoru

09.10.2021

15:13

0

Autor: I. P.

Pratite najažurnije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Korona presek:  Preminula 52 pacijenta, 285 na respiratoru

Prema najnovijim podacima, na koronavirus je pozitivno 5,657 osoba, od 20,071 testiranih.

Na respiratorima se trenutno nalazi 285 pacijenata, dok je preminulo 52 osoba.

Tokom jučerašnjeg dana, na virus je bilo pozitivno  6.401 osoba od 21.119 testiranih, dok se na respiratorima nalazilo 279 pacijenata, a preminulo je 49 osoba.

Predsednik Srbije izjavio je danas da Srbija nabavlja najnovije i najefikasnije lekove protiv korone, koje ima svega nekoliko država u svetu u ovom trenutku i da će oni biti u upotrebi kada ih nadležni organi odnosno Agencija za lekove odobri.

-Jutros smo imali sastanak oko lekova, i sa RFZO i Lončarom, analiziramo kompletan potrošeni materijal uz izgradnju bolenica i drugo. Moramo brzo da izlazimo iz kovid režima jer imamo na hiljade ljudi koji čekaju razne operacije. Zato ubrzavamo sad dolazak najvažnijih lekova, imaju tu dve vrste leka u pilulama koje se očekuju uskoro da se pojave, pregovaramo i sa jednima i sa drugima. Jednu radi Fajzer - pilule, koja ima 50 odsto sigurne zaštite unapred, a nije vakcina, a drugo je MSD koji je mnogo uspešniji i neuporedivo efikasniji nego sličan lek koji sad koristimo, ali jedna ta pilula košta 600 dolara, a dobili smo popust na 400 dolara i razmišljamo sa Sinišom Malim koliko toga da kupimo da bi građani mogli što pre to da imauu -naveo je Vučić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti