RHMZ izdao upozorenje: "Posebna oprema" neophodna u naredna četiri dana

05.10.2021

06:16

0

U Srbiji će ujutru biti vedro i hladno

RHMZ izdao upozorenje: "Posebna oprema" neophodna u naredna četiri dana
nevreme kisa pljusak - Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

RHMZ je upozorio da će od danas do petka, 8. oktobra, u košavskom području biti vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom.

Ovaj vetar će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine, preko 28 metara u sekundi, odnosno 100 kilometara na čas.
 
Prema prognozi vremena, u Srbiji će ujutru biti vedro i hladno, po kotlinama jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. U toku dana sunčano i toplo.
 
U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, a na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno olujnim jugoistočnim vetrom. U ostalim krajevima duvaće slab do umeren vetar, južnih smerova. 

Jutarnja temperatura od 2 na istoku Srbije do 14 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna u većini mesta od 24 do 29 stepeni, u Negotinskoj Krajini svežije, oko 20 stepeni.
 
U Novom Sadu danas sunčano uz umeren i jak, na širem području povremeno i olujni jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 10 do 13, najviša dnevna oko 25 stepeni.
 
Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 12. oktobra, u sredu postepeno naoblačenje i zahlađenje, ponegde sa kišom. Samo će se na jugoistoku veći deo dana zadržati suvo vreme. Zatim pretežno oblačno i hladno, povremeno s kišom, a u četvrtak i petak sa pljuskovima, ponegde praćenih grmljavinom.
 
Do petka u košavskom području vetrovito uz jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni jugoistočni vetar, kratkotrajno sa udarima orkanske jačine. U petak vetar u postepenom slabljenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike