RHMZ upozorava: Letnje temperature, ali će košava da udara i do 100 kilometara na sat!

04.10.2021

05:54

0

Autor: J. S. J.

Vetar će na jugu Banata dostizati udare i preko 28 metara u sekundi

RHMZ upozorava: Letnje temperature, ali će košava da udara i do 100 kilometara na sat!
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da će od utorka do petka u košavskom području biti vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom.

Vetar će na jugu Banata dostizati udare i preko 28 metara u sekundi, odnosno više od 100 kilometara na sat, objavljeno je rano jutros na sajtu RHMZ.

Danas , a i sutra nas očekuju lepo vrem, gotovo letnje temperature.

Jutarnja temperatura kretaće se od jedan na istoku Srbije do 14 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna u većini mesta od 24 do 28, u Negotinskoj Krajini 21 stepen.

U Beogradu će biti sunčano vreme uz umeren, na širem području povremeno i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od osam do 12, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

 

U utorak će ujutru biti hl

printscreen/RHMZ
 

 

adno, po kotlinama i rečnim dolinama zapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. U toku pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, južnih smerova. Najniža temperatura od 4 do 15, a najviša od 20 do 26 stepeni. Udari vetra jači od 24 m/s.

U sredu nas očekuje naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša od 18 do 23 stepena. Udari vetra jači 28 m/s.

U četvrtak takođe oblačno i hladno, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, na jugu Banata olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 12, najviša od 14 do 18 stepeni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike