Korona presek: Pad broja zaraženih, sve više umrlih

23.09.2021

13:02 >> 14:08

0

Autor: P. Š.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Korona presek: Pad broja zaraženih, sve više umrlih
Copyright

Prema najnovijem preseku, na koronavirus je pozitivno 6.480 osoba, od 21.454 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 191 pacijent, dok je preminula 41 osoba.

Tokom jučerašnjeg dana, na koronavirus bile su pozitivne 7.201 osobe, od 23.408 testiranih. Na respiratorima se nalazilo 195 pacijenata, dok je preminulo 39 osoba.

Pročitajte još:

Borimo se sa nečim s čime ne bi trebalo da se borimo, jer smo imali dovoljno vremena i dovoljno vakcina da se vakcinišemo, ali sada plaćamo grešku svi zajedno, ne samo oni koji se nisu vakcinisali, rekla je za RTS dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa, koji je u crvenu zonu ušao pre 12 dana. Govoreći o preminulima, Zdravkovićeva je navela da su u pitanju nevakcinisane osobe i ljudi sa teškim oboljenjima kojima je “kovid bio poslednja kap u čaši njihovih teških oboljenja”.

Popunjenost KBC Bežanijska kosa, koji je u crvenu zonu ušao pre 12 dana, iznosi 90 odsto. Direktorka te ustanove dr Marija Zdravković navela je da ih izuzetno brine taj broj hospitalizovanih pacijenata.

Pročitajte još:

– Juče smo imali prijema koliko i otpusta, 43 ljudi. Moram da kažem, juče je bio nešto veći broj otpusta, pa smo mogli da primimo više osoba. Ono što nas najviše brine, da su to uglavnom mladi ljudi, da su to nevakcinisani ljudi, da su to izuzetno teške kliničke slike i da se sada borimo sa nečim s čime ne bi trebalo da se borimo, jer smo imali dovoljno vremena i dovoljno vakcina da se vakcinišemo, ali sada plaćamo grešku svi zajedno, ne samo oni koji se nisu vakcinisali – kazala je Zdravkovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike