Ekskluzivno! Šljivančanin poručio sa zbora naoružanja na Ušću: Vojsko, uvek samo uzdignuta čela! (VIDEO)

15.09.2021

12:33 >> 18:05

0

Autor: R.M.

Vidi se da država dosta čini da modernizuje našu vojsku, izjavio je bivši oficir JNA i VS Veselin Šljivančanin.

Ekskluzivno! Šljivančanin poručio sa zbora naoružanja na Ušću: Vojsko, uvek samo uzdignuta čela! (VIDEO)
Copyright Veselin Šljivančanin / 24sedam/Goran Sivački

Penzionisanog oficira Jugoslovenske narodne armije i Vojske Jugoslavije Veselina Šljivančanina zatekli smo danas na Ušću sa unukom, dok su razgledali oružje Vojske Srbije na zboru naoružanja “Ušće 2021”.

Šljivančanin je za 24sedam izrazio oduševljene prikazanim naoružanjem.

– Došao sam sa unukom i meni ovo izgleda super! I vidim da država dosta čini da modernizuje našu vojsku. Normalno da moramo da se borimo za našu slobodu i nezavisnost. Nikome ne pretimo ali imam poruku da i ljudstvo bude obučeno i uspešno zna da rukovodi ovako dobrom tehnikom, jer onda ćemo sigurno moći svakog protivnika da porazimo. Naši ljudi, kada sam ja bio nekada u jedinicama, imali su hrabro srce i učili me kako da budem primeran, dobar, jak i hrabar. Verujem da je takva i dalje Srbija i da ćemo uvek imati takve ljude. Verujem da svi tako misle, da nikome ne želimo da pretimo, ali ne sme niko ni nas tako lako da dira i da nas ponižava, zlostavlja i ugrožava slobodu.

Na pitanje kako mu se čini danas naoružanje u odnosu na period kada je on prvi put stupio u vojsku, Šljivančanin kaže da je to danas mnogo modernije i savremenije.

– Ja sam nekad uzimao pušku M-48 i to naoružanje je bilo dobro ako je bilo u pravim rukama. Bilo je super za takvo vreme i mesto gde smo morali da ga koristimo. A danas je sve u skladu sa savremenim naoružanjem u čitavom svetu. Vidi se da naša vojska ne zaostaje i meni je drago i radujem se kada nešto tako vidim – rekao je on.

Šljivančanin kaže da se svaki pošten građanin oseća sigurnije kada vidi naoružanje koje posedujemo.

Pročitajte još:
– Sigurniji ste kada vidite da ovoliko ljudi želi da dođe, vidi šta naša vojska ima i da veruju u našu vojsku. Verujem da će ovi ljudi, zlu ne trebalo, ako zatreba znati pravilno da upotrebe oružje i zaštite našu slobodu – dodao je on.

Šljivančanin je poslao i poruku našoj vojsci.

– Vojsko, samo uzdignuta čela uvek i trudite se da se obučite, da zahvalite državi što ima ovako dobro savremeno oružje i upotrebljavate ga zaista onako kako treba – poručio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike