Predsednik poručio: Vojska Srbije će u svakoj situaciji moći da našu zemlju zaštiti i sačuva (VIDEO)

20.07.2021

16:13

0

Autor: M. I.

Naša je obaveza da uvek imamo dovoljnu snagu, dovoljnu silu da našu zemlju zaštitimo, napisao je Vučić

Predsednik poručio: Vojska Srbije će u svakoj situaciji moći da našu zemlju zaštiti i sačuva (VIDEO)
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Srbije je na Instagram nalogu objavio snimak sa vežbi Vojske Srbije. On je napomenuo da se naša zemlja u ovom trenutku nalazi u složenom okruženju i složenoj političkoj situaciji i da je upravo zato Vojska Srbije neophodna kao garant mira i stabilnosti.

– Naša je obaveza da uvek imamo dovoljnu snagu, dovoljnu silu da našu zemlju zaštitimo i sačuvamo i to će Vojska Srbije biti u stanju u svakom trenutku da učini – piše na Instagram nalogu predsednika Vučića.

pročitajte još:

Podsetimo, Vojska Srbije je poslednjih nekoliko godina značajno unapredila svoje naoružanje. Tako na primer, prva baterija kineskog raketnog sistema PVO srednjeg dometa FK-3, konstruisanog po uzoru na ruski S-300, treba da bude isporučena našoj vojsci do kraja godine.

Ova nabavka biće jedna od najvećih, a Srbija će postati prvi strani korisnik ovog naoružanja.

Kineske rakete za odbranu od napada iz vazdušnog prostora najznačajnije su sredstvo ratne tehnike koje se očekuje u jedinicama Vojske Srbije. Sistem FK-3, međutim, najvažnija je, ali ne i jedina stavka na spisku kupljene vojne opreme čija isporuka se očekuje u narednih šest meseci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike