"Neću da rizikujem život zbog neodgovornih": Oftalmolog ostavio obaveštenje koje je podelilo pacijente

18.09.2021

13:56

0

Autor: M.P.

Na društvenim mrežama kruži genijalna poruka poznatog doktora iz Sremske Mitrovice

"Neću da rizikujem život zbog neodgovornih": Oftalmolog ostavio obaveštenje koje je podelilo pacijente
Copyright Pexels

Na društvenim mrežama korisnici su danas mogli da vide nesvakidašnje obaveštenje jednog doktora iz Sremske Mitrovice. Dok su pojedini korisnici stali na njegovu stranu, drugi su u komentarima tvrdili da je reč o zloupotrebi državne ustanove.

Naime, načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i doktor oftalmologije Dragan Martinović okačio je na vrata svoje ordinacije obaveštenje u kojem stoji da na pregled mogu samo oni koji su vakcinisani, ili pak oni koji imaju PCR test ne stariji od 48 sati.

Pročitajte još:

– Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju – navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

Iako je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama, retko ko je mogao i uživo da se uveri u istinitost obaveštenja jer je ono ubrzo skinuto.

Kako je potvrđeno RTS-u u pisanoj formi obaveštenje je sklonjeno jer predstavlja lični stav lekara.

– Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu – navodi se u odgovoru RTS-u.

Rizikovao sam u ratu, više ne moram

Doktor Dragan Martinović pojašnjava da se odlučio na ovakav korak jer je mnogo njegovih kolega umrlo od koronavirusa, kao i da je sam rizikovao svoj život ratujući za otadžbinu, te da sada to ne mora.

– Već nekoliko kolega, mojih prijatelja, umrlo je od korone, te sam zato ovo uradio. Epidemiji nema kraja ako ovako nastavimo. Od kada sam ostavio tu poruku stižu mi samo reči čestitki, a negativne komentare nisam imao – rekao je on napomenuvši da obaveštenje važi samo za zakazane pacijente.

– Moja odluka ne odnosi se na hitne slučajeve i ljude sa nekim akutnim problemom. Zbog njih ću život rizikovati – rekao je on i dodavši da za neodgovorne ne mora da rizikuje.

Pročitajte još:

– Bio sam u ratu 1991, 1995. i 1999. godine, i to ne svojom voljom. Rizikovao sam svoj život jer sam morao. Sada ne moram – zaključio je dr Martinović za Kurir.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike