Rigorozne sankcije za nepoštovanje epidemioloških mera: Kazne za one koji ne nose masku u tržnim centrima i kafićima idu i do 300 000

31.08.2021

07:49 >> 10:19

0

Autor: P. Š.

Protivepidemijske mere i dalje su na snazi, kazne su ostale nepromenjene

Rigorozne sankcije za nepoštovanje epidemioloških mera: Kazne za one koji ne nose masku u tržnim centrima i kafićima idu i do 300 000
trzni centar galerija - Copyright foto: 24sedam/ Goran Sivački

Pomoćniik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, izjavio je danas da će se insistirati na pojačanom nadzoru poštovanja epidemioloških mera u javnom prevozu, tržnim centrima i megamarketima.

– Insistiraćemo na pojačanom nadzoru. Broj jedan će biti javni saobraćaj, jer je javni prevoz po nekom prioritetu rizika prepoznat kao delatnost koja će sigurno u ovoj epidemiološkoj situaciji pogoršanja, imajući u vidu brojke, biti prvi na listi. – rekao je Stamenković za RTS.

Pročitajte još:

Kako dodaje, kontrolisaće se i ugostiteljski objekti, a akcenat će ponovo biti stavljen i na tržne i na megamarkete jer, kako kaže, tu veliki broj zaposlenih nije poštovao svoje obaveze.

Očekuje da će lokalne samouprave, i komunalne inspekcije i policija, dati svoj doprinos u svemu ovome.

Stamenković navodi da je inspekcija kontrolisala poštovanje mera tokom jula i avgusta, da se broj prekršajnih naloga kreće oko 300, kao i da je ugostiteljstvo prvo na lestvici kažnjavanja zbog, kako kaže, očiglednog kršenja mera – nepoštovanja distance, nenošenja maski.

– Građani naravno imaju mogućnost da biraju da li će svoje zdravlje ugroziti na ovaj ili onaj način, odnosno zaštititi ga, a broj jedan je vakcinacija. Poštovanje protivepidemijskih mera i kontrola jeste da kažem druga karika u tom lancu čuvanja i očuvanja kompletnog javnog zdravlja, ali lična odgovornost građana je broj jedan u borbi protiv kovida 19. – ističe Stamenković.

Pročitajte još:

Dodaje da su protivepidemijske mere i dalje na snazi i da su kazne ostale nepromenjene.

– Kazne su kao i što su ranije bile 300.000 dinara za pravna lica, 150.000 za preduzetnike, 50.000 dinara za odgovorno lice, 30.000 za korona redare i 5.000 za građane koji ne poštuju propisane mere lične zaštite. – kazao je Stamenković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike