Đaci i učiteljice beogradske škole zaraženi koronom: Inficirali se van škole

01.09.2021

09:36 >> 15:12

0

Autor: P. Š.

Sva zaražena deca su dobro, uglavnom bez simptoma, a učiteljice su prošle asimptomatski

Đaci i učiteljice beogradske škole zaraženi koronom: Inficirali se van škole
Copyright Profimedia

Učenici trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole “Milan Rakić” na Novom Beogradu, njih najmanje 18, zaraženi su koronavirusom nakon povratka sa rekreativne nastave na Divčibarama, na koji su otišli neposredno pred početak škole. Zaražene su i dve učiteljice.

Rekreativna nastava održana je od 22. do 29. avgusta, a samo dan nakon povratka đacima je potvrđen virus u kovid ambulanti u Bloku 44, piše Telegraf.rs.

Pročitajte još:

– Mnogo je zaraženih. Sadašnji bilans je 43 zaraženih i tri učiteljice. Deca su se vratila u nedelju uveče, a već u ponedeljak je bio haos ispred kovid ambulante u Bloku 44. Testirani su i pozitivni su, a imaju svega devet i 10 godina – priča jedan od roditelja.

Direktor škole Duško Vitomirović potvrdio je da su se deca vratila zaražena sa Divčibara, ali tvrdi da je broj zaraženih manji, odnosno 18 učenika i dve učiteljice. Na pitanje čemu rekreativna nastava pred sam početak škole i u vreme kada virus bukti, Vitomirović odgovara:

– Propao bi im novac da nisu sada otišli. Na tu rekreativnu je trebalo da idu još prošle godine ali je zbog korone sve stopirano. Roditelji su mogli da odbiju, ali nisu. Savet roditelja je prihvatio da se ide na rekreativnu, deca su pregledana u Domu zdravlja pre puta i jedan lekar je išao sa njima. – kaže Vitomirović.

On ističe da su sva zaražena deca dobro, uglavnom bez simptoma, a da su zaražene učiteljice prošle asimptomatski.

Pročitajte još:

– Svi su dobro. Učiteljice sede kod kuće i nemaju nikakve simptome. Škola radi normalno jer su deca koja su zaražena u izolaciji do srede i sa njima niko drugi nije bio u kontaktu – navodi direktor.

Roditelji su, sa druge strane, besni što su deca u ovakvoj situaciji poslata na rekreativnu.

– Sramotno je što novac nisu hteli da vrate nego su ih odveli usred epidemije i vratili nam zaraženu decu – kaže jedna majka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike