Najnoviji korona presek: Drastičan skok broja zaraženih, opet dvocifren broj umrlih

01.09.2021

13:03 >> 13:06

0

Autor: P. Š.

Na respiratorima se trenutno nalazi 87 pacijenata

Najnoviji korona presek: Drastičan skok broja zaraženih, opet dvocifren broj umrlih
Copyright

Prema najnovijem preseku, na koronavirus je pozitivno 3.346 osoba, od 17.035  testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 87 pacijenata, dok je preminulo 15 osoba.

Juče je koronavirus registrovan kod 2.981 osoba, od 15.529 testiranih. Na respiratorima je bilo 80 pacijenata, dok je preminulo 14 osoba.

Pročitajte još:

Epidemiolog dr Predrag Kon i član Kriznog štaba ističe da modeli koji su napravljeni, kada je u pitanju odvijanje nastave u školama, jesu dosta ambiciozniji u odnosu na prošlu godinu. Kako dodaje, svaka škola će funkcionisati zasebno, gde je sve pripremljeno tako da dobro funkcioniše.

– Bitno je reći da se bolesno dete ne šalje u školu. Sve što ima temperaturu i može da ukazuje na kovid, treba da ostane kod kuće i uči onlajn – kazao je dr Kon za “Pink.”

Dr Kon je dodao da festivali koji su održani u Srbiji, jesu dobro funkcionisali, a kako objašnjava, kovid propusnice jesu nešto što je do sada rađeno, što se od sada prenosi i na niži nivo, odnosno slavlja, venčanja, i proslave.

Pročitajte još:

– Ako država stane iza toga da postoje kovid propusnice, svima će biti lakše. Jer taj neko ko organizuje nešto, neće imati problem da objašnjava zašto neko negde ne može da se pojavi – objašnjava Kon.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike