Reakcija na skandal u Novom Pazaru: Učiteljica koja je deci puštala bošnjačku himnu saslušana u policiji

06.09.2021

10:54 >> 07:42

0

Autor: I.Pavlović

Tim povodom se oko 50 građana okupilo ispred policijske uprave u Novom Pazaru, kao znak podrške učiteljici

Reakcija na skandal u Novom Pazaru: Učiteljica koja je deci puštala bošnjačku himnu saslušana u policiji
Copyright Youtube printscreen

Učiteljica Adela Karahmetović Melajac privedena je jutros oko 10 časova u policijsku stanicu u Novom Pazaru, radi saslušanja.

Učiteljica je u međuvremenu i saslušana, posle čega je puštena. Saslušanje je trajalo nešto više od sat vremena, a učiteljica je bila u društvu supruga, brata i Sulejmana Ugljanina, čiju su simpatizeri protestvovali ispred policije tokom saslušanja.

Pročitajte još:

Upravna inspekcija Ministarstva državne uprave i prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete obavile su vanredni nadzor u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru povodom ovog slučaja.

Prva inspekcija utvrđuje da li su povređeni državni simboli, a druga da li je bilo povrede radne discipline, odnosno da li su se direktor i učiteljica oglušili o instrukcije ministra prosvete za početak školske godine, prenosi “Kurir”.

Podsetimo, učiteljica u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” Adela Karaahmetović Melajac na prvom času 1. septembra umesto zvanične državne himne “Bože pravde” đacima je pustila takozvanu himnu Bošnjaka “Ja sin sam tvoj“. Pritom je učionica bila ukrašena belim i zelenim balonima sa natpisom “Bosanski jer sam Bošnjak”, dok su đaci pevali sa rukom na srcu.

Adela Karahmetović Melajac se potom skandaloznim potezom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama. Pesmu “Ja sin sam tvoj” inače je Bošnjačko nacionalno veće proglasilo za takozvanu himnu Bošnjaka. Lideri te stranke poznati su po separatističkim idejama.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike