Potpisan ugovor o rekonstrukciji i izgradnji KC Vojvodine

27.11.2020

11:20 >> 22:24

0

Autor: M. I.

Dugo smo radili na ovome i zahvaljujem partnerima iz Evropske investicione banke, rekla je Brnabićeva

Potpisan ugovor o rekonstrukciji i izgradnji KC Vojvodine
Copyright TANJUG /RADE PRELIC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma “GH holding” Gregor Jernejc potpisali su danas ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine (KCV).

Potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem radova u Vladi Srbije prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić, kao i šef Regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno-dijagnostičkog centra površine 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Pročitajte još: Dramatično upozorenje SZO: Srbija je u svetskom vrhu po broju obolelih od kovida!

Glavni projekat za taj klinički centar je završen 2015, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Za izvođača radova na tenderu je izabran konzorcijum koji čine “GH holding” iz Ljubljane i “Delta inženjering” iz Beograda.

Izvođač ima rok od 30 dana da počne pripremne radove, a rok za njihov završetak je 29 meseci od potpisivanja ugvora između investitora i izvođača radova.

Pročitajte još: Upravo doneta nova odluka: Nova procedura u vezi s pregledima i testiranjem na koronu!

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka KCV Edita Stokić.

Fokus na ulaganju u zdravstveni sistem ostaje prioritet ove Vlade

– Danas smo došli do važnog trenutka u našim naporima da ojačamo zdravstvo u Srbiji. Dugo smo radili na ovome i zahvaljujem partnerima iz Evropske investicione banke. Radujem se danu kada ćemo da postavimo kamen temeljac. Ovo je važno ulaganje i deo većeg ciklusa ulaganja u zdravstvo Srbije. U čitavom procesu nama je partner Evropska investiciona banka. Zajedno smo završili i KC Niš. Zahvaljujem svima i na radovima na KC Srbije. Nadam se da ćemo krajem 2021. godine otvoriti potpuno novi KC Srbije. Uskoro očekujemo i tender za radove na KC Kragujevac. Mi smo završili skoro 80 objekata primarne zdravstvene zaštine. Skoro sve zdravstvene ustanove koje smo podigli su poslužile da imamo dobar odgovor na pandemiju. Žao mi je što nismo uspeli da završimo radove na Infektivnoj klinici, i ja očekujem da to bude gotovo do aprila sledeće godine. U Beogradu i Kruševcu se takođe radi na izgradnji bolnica za koronavirus. Fokus na ulaganju u zdravstveni sistem ostaje prioritet ove Vlade – rekla je Ana Brnabić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike