Profesor Kočović otkrio kad nas očekuje pik četvrtog talasa: Broj zaraženih i do 10.500 dnevno

10.09.2021

08:10 >> 08:15

0

Autor: P. Š.

Pik se pomerio za 15. oktobar, zbog naglog rasta broja zaraženih u prethodnih sedam dana

Profesor Kočović otkrio kad nas očekuje pik četvrtog talasa: Broj zaraženih i do 10.500 dnevno
Copyright Printscreen / Youtube

Zbog naglog porasta broja zaraženih u proteklim danima, prema matematičkim proračunima profesora informatike Petra Kočovića, pomerio se pik četvrtog talasa. Porastao je i očekivani broj zaraženih u piku.

Kako je rekao, matematički model kojim je precizno prognozirao pik trećeg talasa 2020. godine, navodeći da možemo očekivati i 8.000 obolelih u danu, sugeriše da se pik pomerio sa 20. septembra na 15. oktobar, piše Telegraf.rs.

Pročitajte još:

– Pik se u međuvremenu pomerio za 15. oktobar, zbog naglog rasta u prethodnih šest, sedam dana. Čim broj zaraženih naglo raste, onda se pomeraju i pik i kraj talasa. Broj zaraženih u piku sada bi mogao biti između 7.400 i 10.500 – rekao je ističući da precizna brojka zavisi od optimističnog ili pesimističnog scenarija.

– Ovih dana beležimo veliki broj zaraženih, ali od 63. do 70. dana u trećem talasu smo isto beležili rekorde i veliki broj preminulih – kazao je navodeći da su se i ti podaci u međuvremenu promenili.

Pročitajte još:

Do prošlog petka je, navodi, broj preminulih i zaraženih bio viši u četvrtom talasu. Sada je obrnuto.

– Sedamdesetog dana četvrtog talasa bio je 421 preminuli, a u trećem talasu za isti broj dana je 456. Sad je ipak nešto manje preminulih, 35 razlike – ističe dobru vest Kočović, dodajući da se beleži i razlika od oko 5.000 zaraženih, za koliko “vodi” prošlogodišnji treći talas u odnosu na aktuelni četvrti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike