Objavljen je korona presek: Zaraženo je još 1.966 osoba, preminulo je 37!

03.01.2021

14:24 >> 14:26

0

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u protekla 24 sata

Objavljen je korona presek: Zaraženo je još 1.966 osoba, preminulo je 37!
Copyright

Prema najnovijim podacima o broju zaraženih koronavirusom u Srbiji, u poslednja 24 sata testirano je 7.573 osoba, od kojih je zaraženo 1.966. Nažalost, preminulo je 37 pacijenata.

Poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi 265 pacijent.

Prethodnog dana bilo je 1.907 zaraženih osoba, a preminulo je 38 pacijenata.

Pročitajte još

Inače, direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji, Marijan Ivanuša, izjavio je da će, ako pre leta bude sprovedena masovna vakcinacija protiv korona vriusa, druga polovina godine biti opuštenija.

Ivanuša je rekao da se očekuje da će prva polovina ove godine biti slična godini iza nas, jer je epidemija u toku i vakcinacija neće još pokazati svoj maksimum.

Vakcinacija Fajzerovom vakcinom je u Srbiji počela 24.decembra. Među prvima su je primili dr Predrag Kon, premijerka Ana Brnabić, ministarka za rad, socijalna i boračka pitanja dr Darija Kisić Tepevačević. Predsednik Srbije je najavio još milion doza vakcine do kraja januara. Krajem 2020. je stigao i prvi kontigent ruske vakcine “Sputnjik V.”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike