RHMZ izdao novo upozorenje: U nedelju će Srbija biti pod narandžastim meteo alarmom!

08.01.2021

16:00

0

Autor: M.V.

Očekuju se pojačane snežne padavine i formiranje mraza pri tlu

RHMZ izdao novo upozorenje: U nedelju će Srbija biti pod narandžastim meteo alarmom!
Copyright Nova Varoš/Rina

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u u planinskim predelima očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetara, a da će zbog pojačanih padavina u nedelju na teritoriji cele zemlje biti uključen žuti meteo alarm.

RINA

Danas tokom popodneva u Srbiji je oblačno sa snegom, a u nižim predelima severne i južne Srbije još ponegde sa kišom, koja će u večernjim satima preći u susnežicu i sneg.

U brdsko-planinskim predelima došlo je do povećanja visine snežnog pokrivača za 15 do 30 cm.

Sa padom temperature i prelaskom kiše u sneg i u nižim predelima centralne i južne Srbije, tokom noći ponegde se očekuje formiranje i manjeg snežnog pokrivača, od 5 do 10 centimetara.

Takođe, RHMZ je izdao i novo upozorenje, pa na njihovom sajtu stoji da će u nedelju i ponedeljak biti snega u svim krajevima, “uz stvaranje/ povećanje visine snežnog pokrivača”.

Kako su napisali, više padavina očekuje se u centralnim i južnim predelima naše zemlje, a u južnoj Srbiji sneg će mestimično prelaziti i u kišu koja će se onda ponegde lediti pri tlu.

Printscreen/RHMZ

Najavljene vremenske prilike, ocenjuju iz RHMZ, potencijalno su opasne.

– Potreban je oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – piše na sajtu RHMZ.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike