Ima li promena o uredbama, šta kaže Krizni štab? Danas ističe obavezan negativan PCR test za strance

10.01.2021

09:51 >> 14:34

0

Sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak, 11. januara

Ima li promena o uredbama, šta kaže Krizni štab? Danas ističe obavezan negativan PCR test za strance
Copyright Tanjug/Laurent Gillieron/Keystone via AP

Sednica Kriznog štaba o budućim merama, a posebno o onoj vezanoj za obavezan PCR test za strance u našu zemlju, po svemu sudeći održaće se 11. januara.

Prema ranijoj uredbi, pomenuta mera traje još danas, a ona propisuje da svi strani državljani treba da imaju sa sobom negativan rezultat ne stariji od 48 sati.

Prema Službenom glasniku mera je objavljena 15. decembra, a traje još danas. Ipak, ona će biti produžena i u toku sutrašnjeg dana, a moguće i do Srpske Nove godine.

Tanjug/Zoran Žestić

– Putnici treba da se testiraju pre putovanja, ne prilikom dolaska u Republiku Srbiju. U Srbiju ne mogu ući ukoliko nisu testirani i ne poseduju negativan RT-PCR test, ne stariji od 48 časova i moraju se vratiti u zemlju iz koje dolaze – glasi uredba.

Test može biti stariji od 48 sati, ali ne i od 72 sata samo ako postoje okolnosti na koje putnik ne može da utiče.

Pročitajte još:

Naši i strani državljani koji imaju privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji, kao i članovi diplomatsko-konzularnog osoblja i članovi njihovih porodica, koji ne poseduju negativan PCR test izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova od datuma izdavanja rezultata, određuje se mera karantina u kućnim uslovima u trajanju od 10 dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike