Ledeni dani pred nama: Hladnoća i sneg će okovati Srbiju, na snazi i meteo-alarm

12.01.2021

15:37

0

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog poplava koje su pogodile jug Srbije, ali i najavu za ledene dane

Ledeni dani pred nama: Hladnoća i sneg će okovati Srbiju, na snazi i meteo-alarm
sneg beograd - Copyright ATA Images

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog poplava koje su pogodile jug Srbije, ali i najavu za ledene dane.

Kako se navodi u upozorenju, vodostaj Lima biće iznad granice redovne odbrane od poplava.

-Na Limu vodostaji će biti u stagnaciji naredna 24 časa i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi kod Aleksinca vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granice vanredne odbrane od poplava. Kod hidrološke stanice Mojsinje vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava – stoji u saopštenju RHMZ.

Objavljena je i najava za ledene dane u Srbiji.

-Za vikend i početkom sledeće sedmice veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod 0 °C (ledeni dani – najvio je RHMZ.

U Srbiji je danas, kao i naredna dva dana, na snazi žuti meteo-alarm.

Pročitajte još:

Ovaj stepen upozorenja znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, navodi RHMZ.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike