Ukinut obavezan PCR test za one koji ulaze iz pet zemalja u Srbiju: Čadež ocenio da je region naša zajednička kuća

14.01.2021

14:02 >> 14:14

0

Autor: J.B.O.

Sinoć je donesena nova odluka za prelazak granice sa Srbijom

Ukinut obavezan PCR test za one koji ulaze iz pet zemalja u Srbiju: Čadež ocenio da je region naša zajednička kuća
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da je ukidanje obaveznog PCR testa za sve koji u Srbiju dolaze iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Bugarske, još jedna dobra odluka za ekonomsku saradnju u regionu.

– Region je naša zajednička kuća! Zato i ova odluka ministra zdravlja Srbije o ukidanju obaveznog PCR testa za sve koju nam dolaze iz regiona još jedan je pokazatelj naše spremnosti za ukidanjem barijera između nas – rekao je Čadež.

Predsednik PKS je dodao da će i ova odluka svakako doprineti i još boljem ekonomskom povezivanju naših kompanija.

Da podsetimo, sinoć je donesena nova odluka za prelazak granice sa Srbijom, te državljani Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Severne Makedonije i Crne Gore mogu da uđu u zemlju bez PCR testa.

Na osnovu predloga Instituta za javno zdravlje, ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar je na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, doneo sinoć Uputstvo o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19.

Pročitajte još:

Uputstvom je radi zaštite od unošenja zarazne bolesti na teritoriju Republike Srbije, licima koja u Srbiju dolaze iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to iz svih država sveta, izuzev iz Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Bugarske, Republike Severne Makedonije i Crne Gore, dozvoljen pod uslovom da poseduju RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije, države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 h od datuma izdavanja rezultata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike