"Potvrda o vakcini ni u kom slučaju neće biti uslov za ulazak u zemlju": Ministar turizma Grčke podelio lepe vesti

15.01.2021

11:27 >> 11:34

0

Autor: M.V.

"Potvrda o vakcini ni u kom slučaju neće biti uslov za ulazak u zemlju": Ministar turizma Grčke podelio lepe vesti
Copyright Pixabay/Bluestones

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis istakao je da potvrda o vakcinaciji “ni u kom slučaju neće postati uslov da neko uđe u ovu zemlju”.

Ministar Grčke je gostujući u programu televizije “Skaj” poručio da su prvobitnim stavom o obaveznoj vakcinaciji potresli Evropu, ali da je u pitanju efekat koji su želeli da postignu.

Tanjug/AP Photo/Rogelio V. Solis)

– Želeo bih da razjasnim šta je naša zemlja u premijerovom pismu ostalim članicama EU uopšte predložila, jer je došlo do nesporazuma. Pre svega, čini se da je pismo imalo efekat koji smo želeli da postignemo, odnosno da “protrese” Evropu da konačno može da se koordiniše. Koordinacija je neophodna i naša zemlja prednjači u ovoj oblasti. Ne smemo ići korak unazad. Prošle godine smo imali ograničenja u kretanju turista. Ove godine do kretanja turista mora doći. Prva opcija su brzi testovi, koji su i sigurniji i jeftiniji i omogućiće da putnicima napravimo manje neprijatnosti – kaže ministar ove zemlje.

Dve mogućnosti

Pročitajte još
Prema Theocharisu, potvrda o vakcinaciji i brzi testovi dve su mogućnosti za neometana neophodna putovanja ovog leta. Kako navodi, osobe koje nisu vakcinisane biće testirane, ali ostaje da se vidi na osnovu odluka odbora da li će se testovi obaviti na svima.

On je primetio da su se navike potrošača promenile, da još uvek postoji zdravstvena nesigurnost i da sada niko ne rezerviše putovanje 6 ili 8 meseci ranije.

Da li će ova odluka važiti i za našu zemlju ili samo za članice Evropske unije još uvek nije poznato.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike