Nova sednica Kriznog štaba: Razmatraće se popuštanje epidemioloških mera

17.01.2021

14:00 >> 16:09

0

Autor: M.V.

Sednica će početi u utorak u 9 sati

Nova sednica Kriznog štaba: Razmatraće se popuštanje epidemioloških mera
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa sastaće se ponovo u utorak, 19. januara u Palati Srbija.

Kako prenose mediji, ta sednica će početi početi u 9 časova, a na njoj će članovi najpre oceniti postojeću epidemiološku situaciju, a potom i  razmatrati da li će postojeće mere do daljeg ostati na snazi, ili će  biti popuštanja.

Tanjug/Nikola Anđić

Na konferenciji za medije, kojsu predstavnici Kriznog štaba održali pre dva dana rečeno je da je dobro što nije došlo do porasta broja novoobolelih nakon praznika, ali da još uvek nije vreme za popuštanje mera.

Tom prilikom epidemiolog dr Predrag Kon istakao je da “nije realno popuštati mere, posebno sada pred početak polugodišta, kao i usled pojavljivanja novog soja koronavirusa”.

– Početak rada škola neće se odlagati, nema razloga za oklevanje, ali treba imati na umu i treba očekivati da se pojavi i grip. To će predstavljati teškoće. Kada je u pitanju novi soj, teško je verovati da neće stići i do nas. Mi jesmo u silasku, imamo vakcinu, ali bolja je situacija u odnosu na zemlje zapadne Evrope – poručio je dr Kon tada.

Pročitajte još
Podsećamo, mere koje su trenutno na snazi su: zabrana okupljanja više od 5 ljudi, obavezne maske u zatvorenom i ograničeno radno vreme, odnosno svi ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 20 sati, a prodavnice do 21 sat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike