On je baš želeo da se rodi "na točkovima"! Nesvakidašnji porođaj mame Ane (27)

19.01.2021

19:30 >> 23:26

0

Autor: Radmila Briza

Iako porodilja živi na kilometar udaljenosti od porodilišta, njen porođaj je bio tako brz da Hitna pomoć nije stigla da je odveze do bolnice

On je baš želeo da se rodi "na točkovima"! Nesvakidašnji porođaj mame Ane (27)
Copyright Profimedia

Prava filmska priča odigrala se juče ujutru u Leskovcu, kada je trudnica Ana A. (27) osetila prve bolove za koje je pomislila, kako za “24sedam” prenose lekari, da nisu “oni glavni” – porođajni!

Ona si nije nadala da su to pravi trudovi, kao i da je njen porođaj već bio u toku. Posebno, da će se poroditi u kolima Hitne pomoći.

Stvar je nesvakidašnja jer, kako nam prenose leskovački lekari, ona stanuje na samo kilometar udaljenosti od Opšte bolnice u Leskovcu.

Ni nekoliko minuta

Njen dečak, težine 3.800 grama i dužine 51 centimetar, nije hteo da sačeka tih nekoliko minuta, koliko je sanitetu bilo potrebno da stigne do bolnice, već je odlučio da se rodi „na točkovima“.

Foto:24sedam/ Goran Sivački

Naravno, kako za „24sedam“ prenose leskovački lekari, “munjevit porođaj” iznenadio je prvo medicinare iz Hitne pomoći, koji su došli na Aninu adresu, u „Radničkom naselju“, a onda i lekare i medicnske sestre leskovačkog doma zdravlja. Na kraju i zaposlene na odeljenju Ginekologije leskovačke Opšte bolnice.

Najvažnije od svega je da su srećna mama i njen dečak dobro, odmaraju zajedno u toploj bolničkoj sobi.

Mama Ana sa svojim sinčićem, Privatna arhiva

 Hladno jutro, u 8,30

– Sve se desilo oko 8,30 časova ujutru, u kolim Hitne pomoći. Nesvakidašnji događaj i isti takav porođaj nisu, međutim, zbunili sve unutar sanineta. Ono što je bilo, možda, malo problematično jeste što je pupčana vrpca bila obmotana oko glavice novorođenčeta. Ali, svi su se snašli i porođaj je protekao sasvim uredno. Ni hladnoća ih nije omela da se sve dobro završi – prenose za „24sedam“ lekari i dodaju da su presrećni zbog toga.

Čudno im je, kako dodaju, što im se obično dešava da se u kolima ili sanitetu porode trudnice koje stanuju u okolnim selima, udaljenim od bolnice.

 Sve je dobro

Isto navodi i dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu, koji potvrđuje za „24sedam“ nesvakidašnji događaj i kaže, ne krijući osmeh, da su „mama i sinčić u dobrom stanju“.

– Mami je ovo četvrto dete po redu. Iz Leskovca je, takozvanog „Radničkog naselja“. To je na kilometar od bolnice. Dobila je muško dete, teško 3.800 grama, dugačko 31 centimetar. Dobro su i beba i majka. Retkost je da se neka trudnica iz grada porodi u kolima. Obično se dešava kada dolaze iz Crne Trave, Medveđe i okolnih, udaljenih mesta – priča dr Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, ova pacijentkinja, pošto je, narodski rečeno, četvorotka, mogla je da se porodi i ranije, čim je ušla u deveti mesec trudnoće, ali mališa je odlučio da na svet dođe baš juče ujutru.

– Bilo kako bilo, pordilja je sa svojom bebom smeštena na našem odeljenju Ginekologije. Pratimo njihovo stanje, koje je sasvim u redu – ističe on.

Pročitajte još:

 Nekoliko puta

Kako je dodao, i sam je u karijeri imao nekoliko sličnih slučajeva, ali su to bile buduće mame iz udaljenih mesta od Leskovca.

Podsetimo, prošle godine je u leskovačkom porodilištu Opšte bolnice je rođeno 1.541 beba, što je više u odnosu na 2019. godinu, kada je rođeno 1.520 beba.

Istovreemeno, mamu Anu nismo uspeli da čujemo, ali sudeći prema onome što je na fotografiji, ona sada pažnju posvećuje najvažnijoj stvari u svom životu – majčinstvu!

Svejedno, želimo joj svako dobro, a njenom nestrpljivom mališanu svu sreću.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike