Završen sastanak direktora kovid bolnica: Danas startuje obuka medicinara, uskoro i vakcinacija po bolnicama!

26.01.2021

10:39 >> 14:22

0

Autor: J.B.O.

Na sastanku je rečeno i da je situacija u vezi sa epidemojm korone malo mirnija i da se očekuje da KBC Zvezdara izađe iz kovid sistema

Završen sastanak direktora kovid bolnica: Danas startuje obuka medicinara, uskoro i vakcinacija po bolnicama!
Copyright Tanjug/Nikola Anđić

Od danas kreće obuka medicinskog osoblja po bolnicama kako bismo uskoro krenuli u još bržu vakcinaciju, rečeno je nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

– Kao što vidite po brojevima, situacija je mirnija. Ozbiljno se razmišlja o smanjivanju kapaciteta kovid bolnica. Za grad Beograd je od značaja je da će u najbržem mogućem roku KBC “Zvezdara” osloboditi kovid sistema – naveo je direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović i dodao da od danas počinje obuka ekipa lekara i tehničara u bolinicama u vezi sa vakcinacijom stanovništva.

– To će nam pomoći da što brže vakcinišemo. Ministarstvo zdravlja je uputilo zahtev svim bolnicama da pošalju šta nedostaje od opreme i biće velika nabavka opreme – rekao je taj infektolog.

Kada je reč o novom soju koronavirusa, dr Mijomir Pelemiš, infektolog i član Kriznog štaba, naveo je:

– Da li će to biti britanski ili bilo koji drugi soj, to nije značajno. Nauka do sada nije pokazala ništa osim da se brže prenosi – kazao je on i nastavio da je rešenje u sprovođenju epidemioloških mera i vakcinaciji.

Pročitajte još:

Istovremeno, dr Stevanović je istakao da je najvažnije da vakcinu protiv kovida građani prime, a da li ćete putovati ili ne, to je manje je važno.

– Svaka vakcina vas štiti, to je suština – zaključio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike