Ružić odlučan: "Organizovati takmičenja i smotre učenika uz poštovanje epidemioloških mera"

03.02.2021

15:29 >> 15:16

0

Autor: J.B.O.

Odluka da se takmičenja i smotre održe uz poštovanje svih epidemiloških mera doneta je u najboljem interesu učenika

Ružić odlučan: "Organizovati takmičenja i smotre učenika uz poštovanje epidemioloških mera"
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je danas svim osnovnim i srednjim školama dopis u kome se navodi da se organizuju sva planirana takmičenja i smotre učenike uz poštovanje epidemiloških mera.

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da je cilj takmičenja i smotri, afirmacija obrazovno vaspitnog rada, postignuća učenika i podizanje kvaliteta obrazovanja.

– Odluka da se takmičenja i smotre održe uz poštovanje svih epidemiloških mera doneta je u najboljem interesu učenika i kako niko od učenika ne bi bio oštećen i diskriminisan – naveo je Ružić u pisanoj izjavi Tanjugu.

Uz dopis Ministarstva školama su dostavljene i preporuke za postupanje tokom održavanja takmičenja učenika u cilju prevencije i kontrole infekcije virusom COVID-19 Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Kako se navodi, potrebno je primenjivati sve mere prevencije za sprečavanje virusa, uključujuci i obavezno nošenje maske i obezbeđivanje mera za pojačanu higijenu ruku i prostora.

Tokom održavanja takmičenja broj učenika u učionici ne može biti veći od 15, a neophodno je i održavanje fizičke distanca od najmanje 1,5 metara. Za kontrolu sprovođenja mera neophodno je zadužiti jednu osobu, deo je preporuka Instituta za javno zdravlje.

Pročitajte još:

Među preporukama je, takođe, da sportska takmičenja budu pomerena i održana u trenutku kada epidemiološka situacija bude povoljnija.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike