Nova pravila na mađarsko-srpskoj granici važe od ponoći: Evo na koga se odnose!

03.02.2021

16:36 >> 16:50

0

Autor: J.B.O.

Od ponoći neće više trebati da se prikazuje PCR test za ulazak iz Mađarske u Srbiju, ali ne samo to

Nova pravila na mađarsko-srpskoj granici važe od ponoći: Evo na koga se odnose!
Copyright Printscreen/Youtube, TV Subotica

Mađarska-srpska granica od ponoći moći će da pređe bez obaveze PCR testa i karantina, objavio je na svom Fejsbuk profilu Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih mađara i Skupštine Vojvodine nakon razgovora sa predsednikom Srbije.

Od ponoći neće više trebati da se prikazuje PCR test za ulazak iz Mađarske u Srbiju, niti će biti potrebno da se ulazi u karantin na našoj teritoriji.

Pravila za ulazak u Mađarsku iz Srbije nažalost ostaju ista, što znači da je i dalje bez PCR testa dozvoljen ulazak samo do 30 km od granične linije, ne duže od 24 časa.

Kako se navodi u objavi, Pastor i Vučić i o gorućem pitanju ilegalne migracije, nakon čega je predsednik Srbije obećao da će preduzeti strogu akciju protiv migranata, kao i organizatora njihovih putovanja, kako bi mogli da okončaju brojne situaciju sa kojima se svakodnevno suočavaju ljudi koji žive u blizini granice.


Na sastanku je bilo reči i o razvoju turizma na Paliću, a razgovarali su i o mađarskim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

Pročitajte još:

Vučić je na svom instagram profilu naveo da Srbi i Mađari nikada u svojoj istoriji nisu imali tako dobre odnose kao sada i dodao da je tokom razgovora bilo reči i o više važnih projekata koji se tiču Subotice i okolnih opština.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike