Brnabić sa predstavnicima Fajzera o vakcini, Evropska agencija odluku najavila za 29. decembar

01.12.2020

17:57 >> 20:18

0

Predsednica vlade je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti

Brnabić sa predstavnicima Fajzera o vakcini, Evropska agencija odluku najavila za 29. decembar
Copyright Courtesy of University of Maryland School of Medicine via AP

Regionalni direktor kompanije Fajzer za Adriatik regiju, Roberto Roka, upoznao je danas predsednicu vlade Anu Brnabić dokle se stiglo sa dinamikom proizvodnje vakcine protiv korona virusa ove farmaceutske kompanije, kao i sa procedurom registracije vakcine u našoj zemlji.

Na videokonferenciji premijerke Brnabić sa predstavnicima farmaceutskih kompanija Biontek i Fajzer, Roka je istakao da cene otvorenost za saradnju i angažovanost predsednice vlade, Vlade Srbije i predsednika Republike u procesu nabavke vakcine protiv koronavirusa za svoju zemlju u najkraćem roku.

VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Brnabić je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Na videokonferenciji učestvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U međuvremenu, Evropska agecija za lekove saopštila je da će tek za nekoliko nedelja eventualno odobriti vakcinu Fajzer i Biontek.

AP Photo/Virginia Mayo

Kako je saopšteno, Evropska agencija za lekove će odluku saopštiti 29. decembra kada se uveri da li je vakcina dovoljno bezbedna i da li ima dovoljno podataka da bude odobrena. Agencija je dodala i da će najranije 12. januara odlučiti o konkurentskoj vakcini Moderna.

Nemački Biontek i američki partner Fajzer saopštili su da su tražili dozvolu od Evropske agencije za lekove, budući da su klinička ispitivanja potvrdila njenu uspešnost u 95 odsto slučajeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike