Stigla prognoza! Zimi je definitivno došao kraj, temperature vrtoglavo rastu, a ovako će biti do kraja februara

16.02.2021

20:49 >> 07:38

0

Autor: Radmila Briza

Kako meteorolozi prognoziraju, do kraja meseca biće prijatno i toplo vreme i imaćemo osećaj kao da nam je ranije počeo mart

Stigla prognoza! Zimi je definitivno došao kraj, temperature vrtoglavo rastu, a ovako će biti do kraja februara
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

Ako vam nije prijao ovaj debeli minus iz kojeg se polako izvlačimo, druga polovina februara doneće nam dah marta, koji svi, koji jedva čekaju proleće, priželjkuju. Tako barem prognoziraju meteorolozi.

Kako za “24sedam” kaže meteorolog Đorđe Đurić iz “Weather2Umbrella”, pošto je tek završio prognozu za naredne dane, nakon nekoliko ledenih dana, ova sedmica doneće nam porast temperatura i povratak znatno toplijeg vremena.

Pregrmeli smo debeli minus

-Samo da se podsetimo, minimalne jutarnje temperature kretale su se, tokom vikenda, od minus 13 do minus sedam stepeni, u Beogradu do minus osam, a na Kopaoniku je bilo čak 19 ispod nule. Subjektivni osećaj na toj planini bio je i do  minus 30 Celzijusovih. I maksimalne dnevne temperature tokom većeg dela vikenda ostale su u “minusu”, jedino su na severu Srbije prešle u koji stepen iznad nule – priča on.

Tanjug/Jaroslav Pap

Kako dodaje, ove sedmice očekuje nas znatno toplije vreme.

– Ipak, još sutra i u sredu ujutro imaćemo umeren do jak mraz, pa će tako jutarnja temperatura u utorak biti od minus 15 stepeni na jugoistoku, do minus pet na severozapadu zemlje, a u sredu od minus 13 na jugoistoku, do minus tri na severozapadu Srbije. Minimalna temperatura u Beogradu biće od -pet ispod nule do minus tri. Već tokom dana očekuju se više temperature, pa će maksimalna dnevna u sredu biti od 0 do šest stepeni, a u sredu osetno toplije, uz temperature oko, pa i preko 10 stepeni – priča on dobre vesti i dodaje da će sutra na severu i zapadu Srbije biti umereno oblačno, a na jugu i istoku sunčano.

Od srede još toplije

– U sredu se sa severa očekuje prolazno naoblačenje, uz slabu kišu u južnim i centralnim predelima, a slab sneg na planinama. U četvrtak suvo i, uglavnom, pretežno sunčano, uz slab jutarnji mraz. U petak novo, prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od osam do 12 stepeni, u Beogradu oko 10. Ne očekuju se značajnije količine padavina – navodi Đurić.

Đorđe Đurić, Privatna arhiva

Kako ona kaže, za vikend nas očekuje suvo, u nedelju i veoma toplo vreme, a maksimalna temperatura u nedelju biće i do 15 stepeni.

Toplo u završnici

-Prema trenutnim prognozama, sledeće sedmice biće relativno toplo za kraj februara, uz temperature iznad prosečnih vrednosti. Dakle, do kraja februara ne očekuju nas zimski vremenski uslovi, a najhladniji deo ove, više nego blage zime, je uveliko iza nas – završio je on.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike