Srbija - lider u Evropi: Ministar Lončar o vakcinaciji kao rezultatu posvećenosti zdravstvenih radnika

16.02.2021

12:11

0

Autor: M.V.

Vakcinu je u našoj zemlji dosad primilo 905.340 ljudi

Srbija - lider u Evropi: Ministar Lončar o vakcinaciji kao rezultatu posvećenosti zdravstvenih radnika
Copyright Tanjug/Nikola Andjic

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u intervjuu za državnu televiziju Kraljevine Danske RT istakao je da je uspeh Srbije u pogledu vakcinacije građana rezultat posvećenosti i velikog truda zdravstvenih radnika kao i ugleda predsednika Aleksandra Vučića u svetu.

– Država Srbija od početka pandemije čini sve kako bi zaštitila građane naše zemlje. Imamo ubedljivo najniži broj zaraženih, najnizi procenat smrtnosti, a testirali smo ubedljivo najviše građana od svih država regiona – rekao je ministar Lončar za dansku državnu teneviziju, a saopštilo MInistarstvo zdravlja.

On je naveo da je u pogledu vakcinacije, Srbija vodeća država u Evropi.

Pročitajte još
– To je sve posledica odgovornog upravljanja, velikih materijalnih ulaganja kao i strateškog pristupa u zdravstvenom sistemu Srbije -istakao je ministar zdravlja u našoj zemlji.

Podsećamo, prema informacijama Vlade Srbije, vakcinu je u našoj zemlji dosad primilo 905.340 ljudi,  a prema broju vakcinisanih na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije.

Naši građani mogu da biraju između tri dostupne vakcine – ruske “Sputnjik V”, američke “Fajzerove” vakcine” i kineske tradicionalne, kompanije “Sinofarm”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike