Kupoholičarski mentalitet "uzeo danak": Član Kriznog štaba - čak 60 odsto zaraženih su žene

03.12.2020

10:06 >> 12:52

0

Prvi put imamo skoro 60 odsto udela novozaraženih u ženskoj populaciji, a uvek su muškarci dominirali, kaže Zoran Gojković

Kupoholičarski mentalitet "uzeo danak": Član Kriznog štaba - čak 60 odsto zaraženih su žene
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zoran Gojković izjavio je danas da je epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna i složena.

Kako je rekao, ovo je veoma nepovoljan vremenski period zbog hladnoće, jer će krenuti i drugi virusi, ali na sreću još nema gripa.

Pročitajte još:

Zbog “crnog petka” nas čeka teška nedelja: Tiodorović – gužve će dati rezultat (FOTO) 

Šta je, bre, ovo?! Popusti su im preči od života, isti redovi ispred butika i kovid ambulanti! (FOTO/VIDEO) 

– Popunjenost bolničkih kapaciteta je enormna. Pogotovo što u ovom trenutku imamo izuzetno teške kliničke slike naših pacijenata, jer svi koji leže u bolnicama zahtevaju ozbiljan nadzor. To su sve pacijenti koji su ili na kiseoniku ili na respiratorima, kojima je potrebna izrazita intenzivna nega – rekao je Gojković za TV Prva.

Navodeći šta ga plaši, on je rekao da se korona ponaša potpuno atipično u odnosu na klasične respiratorne viruse, i pogotovo je, istakao je, važno sprečiti da uđe u stariju populaciju, u gerentološke centre.

– Ne treba nam situacija kakvu smo imali prošle nedelje u vezi sa “crnim petkom”, i to ću da kažem jer mi već od pet do sedam dana imamo nešto što smo znali da će se dogoditi. Prvi put imamo skoro 60 odsto udela novozaraženih u ženskoj populaciji, a uvek su muškarci dominirali – naglasio je Gojković.

Kako je rekao, to znači da je to ipak taj kupoholičarski mentalitet, koji se sad pokazuje u odnosu na prethodne nedelje.

Prošlog petka tržni centri u Beogradu bili su prepuni,  a redovi ispred radnji podugački. Razlog tome su bili popusti u prodavnicama. Naši reporteri su bili u jednom od šoping molova i evo šta su zabeležili:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike