"Probni završni test za osmake biće na klasičan način, ali uz poštovanje mera": Ministar Ružić potpisao protokol o saradnji sa SAD

03.03.2021

12:59 >> 14:36

0

Autor: M.V.

Ministar prosvete i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri danas su potpisali Protokol o nastavku naučno-tehnološke saradnje dve zemlje

"Probni završni test za osmake biće na klasičan način, ali uz poštovanje mera": Ministar Ružić potpisao protokol o saradnji sa SAD
Copyright Pixabay

Probni završni test za učenike osmog razreda biće održan 26. i 27. marta na klasičan način, uz poštovanje epidemioloških mera, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Naveo je da će u sali biti 15 učenika i jedan dežurni nastavnik, uz poštovanje fizičke distance.

Saradnja sa SAD

– Sve će biti u skladu sa pravilnikom koji definiše na koji način se odvija vaspitno-obrazovni proces – rekao je Ružić u Idvoru, gde je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonijem Godfrijem potpisao Protokol o nastavku naučno-tehnološke saradnje dve zemlje.

Ružić je naveo da je dobra bilateralna saradnja Srbije i SAD veoma značajna za napredak i stabilnost celog regiona i ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, što je važno za napredak i stabilnost celog regiona.

Ružić je izjavio i da je realno očekivati da će jedinstveni udžbenici za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju biti spremni za školsku 2022/2023. godinu i istakao da nema razloga da se zbog toga menja nastavni plan i program.

Ministar Ružić je, odgovarajući na pitanja novinara u Idvoru, rekao da je prvi korak promena u zakonodavnom okviru.

Pročitajte još
Reč je o dokumentu koji, između ostalog, predviđa nastavak saradnje naših i američkih naučnika, a potpisan je u Idvoru, rodnom mestu jednog od najznačajnijih srpskih naučnika i pronalazača Mihajla Pupina.

– Očekujemo da, u skladu sa razgovorom koji sam imao i sa predsednikom Republike, pripremimo i pošaljemo prema Vladi Srbije predlog izmena i dopuna Zakona o udžbenicima. Nakon toga, nakon skupštinske rasprave i donošenja zakona krenuli bismo u implementaciju – kazao je Ružić.

On je dodao da je realno očekivati da pomenuti udžbenici budu spremni za školsku 2022/2023. godinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike