Grčka otvara granice! Objavljen plan ukidanja "lokdauna", Srbi će opet moći na more

09.03.2021

15:09 >> 17:32

0

Autor: R.M.

Izvor: Blic

Već krajem meseca se očekuje početak ukidanja restriktivnih mera zbog koronavirusa

Grčka otvara granice! Objavljen plan ukidanja "lokdauna", Srbi će opet moći na more
Pixabay

Grčka bi će već od kraja meseca mogla da počne sa faznim ukidanjem zatvaranja zemlje za strance, pa naši turisti već u maju mogli da krenu put ove zemlje.

Grčka televizija “Star” objavila je da se počinje sa popuštanjem stroge antiepidemiološke mere uprkos naglom porastu broja zaraženih. Ipak, grčki stručnjaci su najavili da očekuju da će broj zaraženih pasti tokom sledeće nedelje i da ne očekuju više toliko teških slučajeva u bolnicama.

Prva relaksacija mera kreće već 22. marta, a onda se postupno planira otvaranje. Sve do maja, za kada je najavljeno da će u Grčku na odmor moći da uđu strani državljani.

Srpski turisti će u Grčku ulaziti uz potvrdu o vakcinaciji ili uz negativan test na kovid-19. Ipak, u ovoj prvoj objavi nije definisano koje vakcine se smatraju odobrenim, ali se zasad pretpostavlja da će sva cepiva biti prihvatljiva. Ovu pretpostavku ohrabruje i trenutna situacija sa vakcinacijom u Evropskoj uniji, gde sve više zemalja prihvata vakcine sa istoka.

Pročitajte još:
Ovako izgleda plan otvaranja granica:

22. mart: Otvaranje maloprodajnih objekata, tržnih centara i frizeri. Kupovina će zasad moći da se obavlja jednom dnevno, uz vremensko ograničenje od tri sata. Istog dana se otvaraju i gimanzaije i fakulteti.

29. mart: Otvaraju se i osnovne škole.

20. april: Otvaranje restorana koji će moći da primaju goste samo u baštama.

Maj: Otvaranje turizma.

Jun: Otvaranje barova i teretana, kao i dozvola za svadbe i krštenja, ali samo na otvorenom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti