Srbija opet na crvenoj listi: Jedna zemlja revidirala spisak

04.12.2020

12:50 >> 16:38

0

Od 14. decembra, svi koji se u Švajcarsku budu vratili iz zemalja sa liste rizičnih regiona i zemalja moraju u desetodnevni karantin

Srbija opet na crvenoj listi: Jedna zemlja revidirala spisak
Copyright Tanjug/AP Photo/Nam Y. Huh, File

Švajcarska vraća Srbiju na crvenu listu, spisak zemalja za koje je obavezan desedodnevni karantin po povratku u tu državu.

Naime, Savezna zdravstvena agencija (BAG) objavila je na svom sajtu novu listu koja će se primenjivati od 14. decembra.

Pročitajte još:

Produžena zabrana ulaska: Grčka i dalje zatvorena za srpske turiste 

Sa liste je izbačena Češka, ali zato je na spisak država i regiona sa višim rizikom zaraze uneta Srbija.Iz našeg regiona dodate su još Hrvatska, Severna Makedonija, Slovenija, Mađarska.

Od 14. decembra, svi koji se u Švajcarsku budu vratili iz zemalja sa liste rizičnih regiona i zemalja moraju u desetodnevni karantin.

Tnjug/AP Photo/Nam Y. Huh, File)

Tokom desetodnevnog karantina ne sme se napuštati kuća, a ko prekrši meru izolacije biće kažnjen po Epidemiološkom zakonu sa novčanom kaznom do 10.000 švajcarskih franaka.

Unošenjem Srbije na spisak rizičnih regiona i zemalja BAG je jasno uputio poruku građanima poreklom iz Srbije da u narednom periodu ne putuju u otadžbinu.

Na drugoj strani Švajcarska se sprema da otvori svoja skijališta, što je izazvalo brojne kritike i čuđenje ne samo unutar Švajcarske, već i susednih zemalja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike