Premijerka Srbije otkrila kada se očekuje nova sednica Kriznog štaba i da li će biti pooštravanja mera

10.03.2021

12:29 >> 15:17

0

Autor: M.V.

Sednica je odložena jer je premijerka želela da razgovara o svim merama i da to ne bude samo na Kriznom štabu

Premijerka Srbije otkrila kada se očekuje nova sednica Kriznog štaba i da li će biti pooštravanja mera
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Sednica Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid19 najverovatnije će biti održana sutra, najavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da se razmišlja o oštrijim merama.

Ona je objasnila da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo na Kriznom štabu.

Tanjug/Strahinja Aćimović

– Da na Kriznom štabu samo donesemo odluku koja je ranije odgovorena i da vidimo logistički kako sve to da izvedemo – rekla je premijerka i dodala da je “začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu”.

Kako je istakla, razgovaraće sa predstavnicima Grada Beograda da bi videli kako se to desilo i da će insistirati da se svi koncerti otkažu.

“Država nikome nije ni otac, ni majka”

Pročitajte još
Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost – rekla je premijerka Brnabić.

Kada je reč o pogoršanju epidemiološke situacije, ona je kazala da vakcinacija pomaže da ne bude još gora, ali da će gotovo je sigurno biti novih mera za vikend.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike