Učiteljica udarila dečaka pesnicom? Ombudsman pokrenuo postupak zbog navodnog incidenta u školi u Jagodini

12.03.2021

07:22

0

Od škole je zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje su preduzete

Učiteljica udarila dečaka pesnicom? Ombudsman pokrenuo postupak zbog navodnog incidenta u školi u Jagodini
Copyright Tanjug/Frank Rumpenhorst/dpa via AP)

Nakon šo je u medijima objavljena priča Nebojše Dankovića, iz Miloševa kod Jagodine, da je učiteljica u Osnovnoj školi “Joca Milosavljević” koju njegovo dete pohađa, fizički povredila njegovog sina, zaštitnik građan je pokrenuo postupak.

Zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta, od škole je zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje su preduzete, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još

Takođe, od jagodinskog Centra za socijalni rad traži se da u istom roku dostavi izveštaj o tome da li se porodica dečaka nalazi na evidenciji Centra, kao i da li je ranije bilo prijava o eventualnom nasilju nad detetom. Od Ministarstva prosvete je zatražio da izvrši nadzor nad radom škole i da mu dostavi izveštaj.

Otac tvrdi da nasilje verbalno traje već duže vreme, ali da je sve kulminiralo kada je udarila dete pesnicom u desnu ruku u školskom toaletu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike