Profesor Kočović otkrio kada će Srbija izaći iz "crne korona zone"!

04.12.2020

18:34 >> 21:21

0

Autor: M.A.A.

Profesor Kočović upozorava da istovremeno brojke ni u Evropi nisu naivne, iako dolazi do pada

Profesor Kočović otkrio kada će Srbija izaći iz "crne korona zone"!
Printscreen / Youtube

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 22.497, a od toga je registrovano 7.782 novozaraženih. Nažalost, umrlo je 69 ljudi, a na respiratorima je 270 pacijenata.

Na snagu su stupile i nove, oštrije mere, koje važe 15 dana.

Profesor Petar Kočović, koji se bavi informacionim tehnologijama, osmislio je svojevrstan model praćenja epidemije, a po njemu se Srbija već nalazi u “crnoj korona zoni”.

– Srbija je ušla u takozvanu “crnu korona zonu” sa više od 1.000 zaraženih u poslednjih 14 dana na 100.000 stanovnika – izjavio je prof. Petar Kočović na Kurir televiziji.

Profesor Kočović upozorava da istovremeno brojke ni u Evropi nisu naivne, iako dolazi do pada – jer je između 300 i 500 novozaraženih na 100.000 stanovnika visok stepen da bi se relaksirale mere.

Pročitajte još: Počela primena novih mera: Pogledajte koja pravila važe od 17 časova

Govoreći o najnovijim analizama i prognozama naveo je da će broj inficiranih koronavirusom u Srbiji u narednom periodu nastaviti da raste.

– U Evropi pada broj zaraženih, ali ne i u Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Ukrajini, Litvaniji, Letoniji i Švedskoj. Srbija je imala dva predaha od 6. marta naovamo, neke zemlje su imale jedan, a neke nijedan. Te zemlje koje nisu imale nijedan predah su u okruženju: Severna Makedonija, Bugarska i Rumunija gde broj obolelih stalno raste. Model nije tipičan, trendovi nisu tipični za sve zemlje – dodao je prof. Kočović.

On je istakao da je u svetu počeo da opada broj zaraženih, a kako je rekao zahvatiće i Evropu.

Kad je Srbija u pitanju, profesor Kočović kaže da će Srbija oko Nove godine, tačnije 31. decembra, izaći iz takozvane “crne kovid zone”.

Pročitajte još: I kada primite vakcinu morate da nosite masku: Epidemiolog Petrović naveo zbog čega

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti