Ugostitelji sa Tasosa traže od nadležnih: Otvorite granice, ne želimo da se srpskim turistima ponovi 2020. godina!

16.03.2021

18:41 >> 19:25

0

Autor: M.V.

Ministar turizma Grčke 30. marta će doći u Beograd radi finalizacije dogovora o uslovima ulaska naših turista u tu zemlju

Ugostitelji sa Tasosa traže od nadležnih: Otvorite granice, ne želimo da se srpskim turistima ponovi 2020. godina!
Copyright Pixabay

Članovi Udruženja ugostitelja Tasosa danas su poslali dopis nadležnim ministarstvima u ovoj zemlji za zahtevom da se “ni slučajno ne ponovi prošlogoišnja situacija sa zatvorenim granicama na severu Grčke”.

Oni su, u svom pismu, napisali da ne žele da se prošlogodišnje greške ponavljaju, jer bi zatvorene granice sada ostavile katastrfalne posledice po sve zaposlene u turizmu na Tasosu. Sa druge strane, ističu, na taj način poslali bi i lošu poruku turistima koji godinama letuju u Grčkoj. A, taj broj naviše čine Srbi.

Pixabay

-Prošlogodišnja situacija stvorila je probleme kako našim gostima, tako i ugostiteljima, ne samo na ostrvu Tasos, nego i u čitavoj severnoj Grčkoj. Poruka koju smo poslali našim gostima nije bila primerena zemlji koja je s jedne strane stekla dobru reputaciju i jedinstvenost na polju ugostiteljstva i gostoljubivosti, a s druge strane odabrala turizam kao važnu privrednu delatnost – naveli su oni u dopisu.

Srbima smo priredili sramnu situaciju

Dakle, kako bi izbegli da se ponove loše uspomene od prošle godine, oni zahtevaju sledeće:

– Pronaći rešenje u otvaranju svih graničnih preleza severne Grčke, kako bi svi posetioci koji dolaze kopnenim putem imali najbolju i najbržu uslugu, a čiji broj očekujemo da se poveća ove godine. Dalje, uspostaviti saradnju sa susednim zemljama, kako se ne bi ponovile sramotne situacije poput onih sa Srbima prošle godine! – izričiti su oni u svom zahtevu.

Tanjug/AP Photo/LM Otero)

Ono što je potrebno, navode je da se “izbrišu prošlogodišnje negativnosti i loše iskustvo, kako bi stvorili novu, dobru sliku”.

Pročitajte još
– Više od 90 odsto žitelja ostrva Tasos živi od turizma! Nema mesta za još jednu katastrofalnu godinu! Moramo izbeći rizik od nekontrolisane eskalacije problema. Naši stavovi o otvaranju granica stavovi su i ugostitelja čitave regije.
Istrajni smo u ovom zahtevu i smatramo vrlo važnim da se prihvati i da se boravak i odlazak naših posetilaca odvija bez ikakvih posebnosti, ali i u okviru poštovanja zdravstvenih pravila – zaključuju ugostitelji sa Tasosa.

Podsećamo, ministar turizma Grčke 30. marta će doći u Beograd radi finalizacije dogovora o uslovima ulaska naših turista u tu zemlju, najavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike