Vakcinacija "Astra Zenekom": Od sutra novi punktovi za imunizaciju građana u Beogradu i Novom Sadu, nema potrebe za zakazivanjem!

18.03.2021

18:43 >> 18:54

0

Autor: J.B.O.

Prednost pri vakcinaciji imaće najstariji sugrađani

Vakcinacija "Astra Zenekom": Od sutra novi punktovi za imunizaciju građana u Beogradu i Novom Sadu, nema potrebe za zakazivanjem!
Copyright Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo, File)

Nakon odluke Evropska agencija za lekove da je “Astra Zeneka” bezbedna i efikasna, sutra će u Srbiji biti otvorene dve nove lokacije u Beogradu i Novom Sadu gde će građani moći da prime ovu vakcinu bez prethodnog zakazivanja.

Građani će moći da se vakcinišu u Hali 3 na beogradskom Sajmu i na punktu na Novosadskom sajmu, prenosi Tanjug.

Prednost pri vakcinaciji imaće najstariji sugrađani.

Podsetimo, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) saopštila je u sredu da, prema podacima kojima raspolaže, nema razloga da se prekida ili na bilo koji način ograničava primena vakcine “AstraZeneka” u Srbiji.

U saopštenju objavljenom na sajtu tog regulatornog tela se navodi da Agenciji do sada nije prijavljen nijedan slučaj embolijskih i trombotičkih neželjenih dejstava.

Pročitajte još:

U saopštenju se ističe da je ALIMS upoznat i da pažljivo prati situaciju u drugim državama i na nivou EU, ali da prati i preporuke Evropske agencije za lekove (EMA) i Svetske zdravstvene organizacija (SZO) koje govore u prilog nastavku vakcinacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike