Grčki ministar turizma u poseti Srbiji: "Cilj je da što više olakšamo dolazak Srba na letovanje u našu zemlju!"

28.03.2021

14:24 >> 14:39

0

Autor: J.B.O.

Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine

Grčki ministar turizma u poseti Srbiji: "Cilj je da što više olakšamo dolazak Srba na letovanje u našu zemlju!"
Copyright Pixabay

Grčki ministar turizma Haris Teoharis boraviće od danas u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima.

– Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja – istakao je Teoharis.

Grčki ministar turizma je, takođe, naglasio da su Grčka i Srbija već dugo povezane prijateljskim vezama i ljubavlju, nečim što se ogleda u turističkim tokovima.

– Pre pandemije, više od milion Srba svake godine biralo je našu zemlju za svoj odmor – naveo je Teoharis i dodao da je cilj Grčke za 2021. godinu da što više olakša dolazak turista iz Srbije, na osnovu postojećeg sporazuma koji je zakonski ratifikovan septembra 2020. godine, ali i onih koji će biti potpisani tokom njegovog boravka u Srbiji.

Pročitajte još:

– Uvek vođeni bezbednošću posetilaca, zaposlenih i privrednika, preduzimamo odlučne korake za ponovno pokretanje grčkog turizma – zaključio je grčki ministar turizma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike