Temperaturna klackalica: Do petka 25 stepeni, za vikend zahlađenje sa kišom, a onda sledi obrt!

30.03.2021

10:48 >> 18:45

0

Autor: M.Vujović

Detaljnu prognozu za naredne dane dao je meteorolog Weather to umbrella Đorđe Đurić

Temperaturna klackalica: Do petka 25 stepeni, za vikend zahlađenje sa kišom, a onda sledi obrt!
Copyright 24sedam / A. B.

Toplo, pravo prolećno vreme sa temperaturama i do 25 stepeni u Srbiji će biti do petka, kada se očekuje preokret – pad temperature za 10 stepeni, a biće uslova i za padavine, najavio je za “24sedam” meteorolog “Weather to umrella” Đorđe Đurić.

Kako je istakao, “Srbija će u petak biti pod prodorom hladnog fronta”.

Profimedia

– Naše područje biće kratkotrajno u području strujanja veoma tople vazdušne mase sa jugozapada, uz tempetrature od 20 do 25 stepeni. Već do večeri i tokom vikenda se usled prodora hladnog fronta sa severozapada očekuju padavine i pad temperatura za 10 stepeni, uz jako severozapadno strujanje koje će i dovesti do prodora osetno svežije vazdušne mase – poručio je on i dodao:

– Za vikend nam sledi umereno do pretežno oblačno vreme, nešto svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se u nedelju na severu očekuje uglavnom suvo. Maksimalna temperatura u subotu od 15 do 20 stepeni, u Beogradu do 17. U nedelju od 10 do 15, u Beogradu do 13 stepeni. Od ponedeljka toplije – najavljuje meteorolog Đurić.

Do vikenda, kako dodaje, uživaćemo u prolećnom, ali nestabilnom vremenu.

Privatna arhiva

– U sredu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa sunčanim intervalima, dok se na jugu i jugozapadu očekuje slaba kiša. Krajem dana i tokom večeri  sledi smanjenje oblačnosti, pa se u toku noći očekuje uglavnom vedro. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 0 na jugoistoku do 8 stepeni na severu i zapadu Srbije, u Beogradu temperatura do 18 stepeni – navodi naš sagovornik.

Dalje, kako napominje, u četvrtak će takođe biti pretežno sunčano i relativno toplo.

– Maksimalna temperatura od 18 do 22, u Beogradu do 20 stepeni. U petak veoma toplo. Pre podne biće suvo. A, upravo nam najavljeno zahlađenje stiže tokom dana, najpre u zapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima zemlje, kada se očekuju pljuskovi sa grmljavinom – objasnio je on.

Inače, kako dodaje, “Srbija i veći deo Evrope pod uticajem anticiklona, povišenog vazdušnog pritiska, koji uslovljava stabilno i suvo vreme”.

Pročitajte još
– Srbija se nalazi na rubnom delu strujanja ove tople vazdušne mase, pa je umereno toplo. Istovremeno, nad jugom i jugoistokom Grčke i Egejskim morem je prisutan visinski ciklon, pa se u tim predelima Grčke očekuju obilnije padavine i hladno za ovo doba godine, uz temperature do 15 stepeni – kaže Đurić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike