Danas pravi prolećni dan: Sutra pljuskovi sa grmljavinom, a ovako će izgledati prvi dani aprila

31.03.2021

04:31 >> 19:15

0

Minimalna temperatura od 0 stepeni na jugu i jugoistoku do 8 stepeni na severu Srbije i u Beogradu, maksimalna dnevna od 18 na jugu i istoku do 24 stepeni na se

Danas pravi prolećni dan: Sutra pljuskovi sa grmljavinom, a ovako će izgledati prvi dani aprila
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U četvrtak do 24 stepeni, u petak pljuskovi sa grmljavinom. Za vikend svežije, u nedelju hladnije i za 10 stepeni. Sledeće sedmice promenljivo, piše portal Weather to umbrella.

U Srbiji u četvrtak pretežno sunčano ili umereno oblačno i relativno toplo. Kasnije posle podne i uveče na severu i severozapadu Srbije povećanje oblačnosti, ponegde i kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 0 stepeni na jugu i jugoistoku do 8 stepeni na severu Srbije i u Beogradu, maksimalna dnevna od 18 na jugu i istoku do 24 stepeni na severozapadu Srbije, u Beogradu do 22 stepeni.

U petak promenljivo oblačno. Sredinom dana u zapadnim i severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 15 do 20 stepeni, u Beogradu do 17.

Za vikend umereno do pretežno oblačno i svežije sa kišom i pljuskovima, u nedelju na višim planinama i sa susnežicom i snegom. Na krajnjem severu biće uglavnom suvo. Maksimalna temperatura u subotu od 11 do 17 stepeni, u Beogradu do 14, a u nedelju od 8 stepeni na jugu do 12 na severu Srbije, u Beogradu do 11 stepeni.

Početkom sedmice sunčano i toplije, ali uz hladna jutra, ponegde i slab prizemni mraz. Maksimalna temperatura biće od 15 do 20 stepeni.

Prema današnjim prognozama, oko 7-8 aprila postoji mogućnost da dođe do novog prolaznog pogoršanja vremena sa padavinama, uz pad temperatura za 5 do 7 stepeni.

Dakle, početak aprila biće u skladu sa kalendarom, promenljivo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike