Ministar Ružić poručio studentima: Razumem potrebu za provodom, ali izbegavajte ovakve situacije

06.04.2021

08:36

0

Autor: M.V.

Ministar prosvete obratio se studentima nakon masovnog okupljanja u dvorištu studentskog doma Studenjak i apelovao na poštovanje epidemioloških mera

Ministar Ružić poručio studentima: Razumem potrebu za provodom, ali izbegavajte ovakve situacije
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić apelovao je danas na studente da se uzdrže od masovnih okupljanja i proslava i da poštuju mere države jer su one jedina šansa da se izbori s kovid-19 i vrati normalnom funkcionisanju.

– Uz svo razumevanje koje mogu da imam za potrebu i da se provedete i opustite, apelujem na vas da izbegavate bilo kakve mogućnosti u kojima će virus pobeđivati, a mi gubiti – naveo je ministar Ružić u saopštenju za javnost povodom nedavnog okupljanja studenata.

Kako je istakao, najmanje što se može učiniti za već napregnuti zdravstveni sistem jeste da se, poštujući mere vlade, solidariše sa svakim njegovim radnikom, od doktora, preko medicinskih sestara, do svakog člana nemedicinskog osoblja.

– Na ovaj način svaka lepa okolnost i svako nama svojstveno druženje biće sve dalje i dalje, a to ne smemo dozvoliti, posebno ne sada kada država čini što retko koja u svetu uspeva – da obezbedi izlaz iz ove situacije – poručio je ministar prosvete.

Pročitajte još
Podsećamo, studenti su 4. aprila, povodom Dana studenata organizovali žurku na čuvenim “klupicama” u Studenjaku, gde je bilo nekoliko stotina mladih ljudi. Prema onome što se moglo videti sa snimka, niko nije nosio maske i držao distancu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike