Human gest: Prekršajno kažnjena lica pomažu u dopremanju boca s kiseonikom za najugroženije pacijente u KBC "Zemun"

06.04.2021

12:37 >> 14:00

0

Autor: M.V.

Jedan od lica izrazio je želju i da posle isteka kazne ostane volonterski da radi, kako bi pomogao zaposlenima u ovoj ustanovi

Human gest: Prekršajno kažnjena lica pomažu u dopremanju boca s kiseonikom za najugroženije pacijente u KBC "Zemun"
Ilustracija/Pixabay

Sedam osoba koje izvršavaju kaznu rada u javnom interesu, u Kliničko-bolničkom centru „Zemun“, koji je u kovid sistemu, pomaže na dopremanju boca sa kiseonikom za najugroženije pacijente.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, dva prekršajno kažnjena lica dobrovoljno su se javila da pomažu.

Oni, kako dalje stoji u saopštenju, preuzimaju boce s kiseonikom, od kojih je svaka težine do 100 kilograma, i kolicima ih prebacuju do predviđenog mesta. Jedan od njih je izrazio želju i da posle isteka kazne ostane volonterski da radi kako bi pomogao zaposlenima u ovoj ustanovi.

Pixabay

Kazna rada u javnom interesu izvršava se na taj način što se osuđena lica upućuju u javna komunalna preduzeća, domove kultura, bolnice i druge javne ustanove u kojima obavljaju poslove u korist društvene zajednice na osnovu ugovora o saradnji.

Ugovorom između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i javnih ustanova je predviđeno da lica obavljaju poslove u javnom interesu, kao što su čišćenje i uređenje zelenih površina, parkova i staza, farbarsko-molerski poslovi…

Pročitajte još
Lični doprinos osuđenika u borbi sa koronavirusom je nemerljiv, imajući u vidu da su lica u više zavoda još na početku pandemije počela da izrađuju maske, odela, nazuvice, kape i da je samo u KPZ u Sremskoj Mitrovici proizvedeno skoro milion komada zaštitne opreme.

Takođe, osuđena lica su pokazala solidarnost na više načina sa građanima koji su na razne načine ugroženi tokom pandemije – odricanjem od suvih obroka za najsiromašnije, za korisnike Svratišta za decu u Beogradu i stanovnike poplavljenih područja na jugu Srbije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti