Čačanski lekari potvrdili da su ženi dali dve različite vakcine protiv korone: To i nije tako loše, u nekim zemljama čak i primenjuju ovu "tehniku"!

08.04.2021

15:50 >> 16:29

0

Autor: R.M.

Članovi Radnog tima za praćenje širenja epidemije Mihailo Luković i Aksentije Tošić priznali da je došlo do propusta, ali kažu da je važno da Čačanki

Čačanski lekari potvrdili da su ženi dali dve različite vakcine protiv korone: To i nije tako loše, u nekim zemljama čak i primenjuju ovu "tehniku"!
Profimedia

Članovi Radnog tima za praćenje širenja epidemije Mihailo Luković i Aksentije Tošić izjavili su da je prilikom revakcinacije Čačanke Snežane Ćirović (43) napravljen propust i da je ona kao prvu dozu primila Sinofarm vakcinu, a onda joj je greškom dato Fajzerovo cepivo.

– To jeste propust, da se ne lažemo, ali najbitnije je da se toj dami ništa neće dogoditi u zdravstvenom smislu. Predmet u vezi sa ovim slučajem prosleđen je Inspekciji zdravlja i u toku je postupak utvrđivanja činjenica. Dok se činjenice zvanično ne rasvetle, ovo je sve što imamo da kažemo – rekao je na konferenciji za medije Luković, objavio je Telegraf.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić naglasio je da je nemoguće dati desetine hiljada vakcina, a da se ne dogodi neki propust.

– Propust nije izazvao nikakve tegobe niti postoji medicinsko objašnjenje zašto bi uopšte došlo do bilo kakvih zdravstvenih tegoba. Moje lično mišljenje je čak da to uopšte nije tako loše što je primila drugu dozu drugog proizvođača, ali propisi su takvi da se revakcinišete onom vakcinom kojom ste i vakcinisani. U nekim zemljama se čak ova “tehnika” i primenjuje, ali kod nas to još nije slučaj. Kontrolisaćemo nekoliko puta antitela toj osobi i ako bude zaštićena neće imati bilo kakve potrebe da primi treću dozu – istakao je dr Tošić.

Pročitajte još:
Snežana tvrdi da nije došlo samo do greške na papiru jer je taj papir odnela lekaru koji ga je potpisao i potom je izvršena vakcinacija.

– Noć je bila katastrofalna. Imala sam temperaturu, glavobolju, povraćanje. Idem na dalje lečenje – kaže Snežana.

Ministarstvo zdravlja i direktor Doma zdravlja Čačak Aleksandar Pajović do sada se nisu oglašavali povodom ovog slučaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf