Najnoviji korona presek: Ponovo preko 6.500 zaraženih, 56 preminulih

07.12.2020

13:57 >> 16:04

0

Na respiratorima su 283 osobe

Najnoviji korona presek: Ponovo preko 6.500 zaraženih, 56 preminulih
Copyright

U poslednja 24 sata na koronavirus je testirano 15.697 građana, od kojih je bilo 6.557 pozitivno. Nažalost, preminulo je 56 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 283 pacijenata.

Pročitajte još: “Danas se odlučuje tok bolesti i naših života u narednih šest meseci”: Dr Zdravković o kovid pacijentima i epidemiološkoj situaciji

Juče do 15 sati na koronavirus je testirano 14.486 građana, od kojih je  5.809 bilo pozitivno. Nažalost, preminulo je 57 osoba.

Na respiratorima se u bolnicama širom Srbije nalazilo  279 pacijenata.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona dr Predrag Kon je danas izjavio, gostujuću na TV Prva,  da ćemo u toku ove nedelje videti efekte trenutnih mera.

– U Beogradu se već vidi blagi pad, ali i dalje je pritisak na bolnice veliki, i to naročito u prestonici. I dalje se veliki broj Beograđana leči van svog grada – rekao je dr Kon, i dodao da će danas u Beogradu biti od 1.200 do 1.400 novozaraženih, a kasnije i do 1.800.

Na visokom nivou broj novozaraženih se stabilizovao i u Novom Sadu.

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar sastao se danas s direktorima kovid bolnica, a potom su se lekari obratili medijima.

Doktor Goran Stevanović apelovao je na građane da se ne leče sami kod kuće.

– Svi pacijenti kojima nije potrebna kiseonička potpora razmešteni su u ustanove gde nema centralnog snabdevanja kiseonikom. Broj pregleda u trijažnim centrima ne pada, a zabrinjava to što se u poslednje vreme javlja sve više pacijenata s teškom kliničkom slikom, koji su se lečili sami – istakao je Stevanović, i dodao da u ovom trenutku može pomoći samo poštovanje mera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike